Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko vyslalo stíhačku k nórskemu hliadkovaciu lietadlu nad Barentsovým morom

.tasr .svet

K narušeniu hraníc Ruska neprišlo, uviedla Moskva.

Rusko vyslalo stíhačku k nórskemu hliadkovaciu lietadlu nad Barentsovým morom sita/AP Photo/Libkos

rusko vyslalo stíhačku MiG-29, aby zabránilo nórskemu vojenskému hliadkovaciu lietadlo "narušiť" nad Barentsovým morom jeho hranice, vyhlásilo v pondelok ruské ministerstvo obrany. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP.

„Keď sa ruská stíhačka približovala, zahraničné lietadlo sa otočilo od hraníc Ruskej federácie. Neprišlo k narušeniu hraníc,“ uviedol ruský rezort obrany vo vyhlásení. Ako zahraničné lietadlo identifikoval nórske hliadkovacie lietadlo P-8A Poseidon.

Podľa ruského ministerstva sa let ruskej stíhačky uskutočnil v súlade s medzinárodnými pravidlami a neprišlo k „prekríženiu leteckých trás ani k nebezpečnému priblíženiu sa“.

Nórsko je členom Severoatlantickej aliancie a s Ruskom zdieľa pozemné a v Barentsovom mori i námorné hranice. V posledných mesiacoch narastá počet incidentov zahŕňajúcich ruské a západné lietadlá na pozadí rozsiahlej vojenskej operácie Ruska na Ukrajine.

Ruské ministerstvo obrany okrem toho informovalo, že niekoľko ruských strategických bombardérov vykonalo rutinné lety nad neutrálnymi vodami Baltského mora a ďalších severných morí vrátane Barentsovho.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite