Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovinská televízia RTV vyzbierala celkovo 1,2 milióna eur pre obete záplav

.tasr .svet

Stanica najprv vo štvrtok 10. augusta vyzbierala 750 000 eur. V sobotu teletón, teda vysielací maratón, zopakovala a získala ďalších 500 000 eur.

Slovinská televízia RTV vyzbierala celkovo 1,2 milióna eur pre obete záplav SITA/AP Photo/Miro Majcen

verejnoprávna slovinská televízna stanica RTV Slovenija vyzbierala celkovo 1,2 milióna eur pre ľudí zasiahnutých nedávnymi obrovskými záplavami. V nedeľu o tom informovala tlačová agentúra STA.

Dvojhodinový program Spoločne pre Slovinsko, spojený so zbierkou peňazí, obsahoval príbehy obetí záplav a správy úradov aj dobrovoľníkov o priebehu odstraňovania následkov katastrofy. Program ukázal nevídaný rozsah záplav z minulého víkendu, ale aj silu solidarity ľudí. 

Rozdeľovanie peňazí medzi obyvateľov, ktorí to potrebujú najviac, budú mať na starosti Slovinský Červený kríž a organizácia Caritas Slovinsko. 

Podľa premiéra Roberta Goloba Slovinsko zažilo najhoršiu prírodnú katastrofu vo svojich novodobých dejinách. Povodňami boli zasiahnuté dve tretiny územia, došlo aj k obetiam na životoch i k veľkým materiálnym škodám.

Kampaň na získavanie finančných prostriedkov spustili aj slovinské rozhlasové stanice — len Rádio 1 v stredu v rámci svojho vysielacieho maratónu vyzbieralo takmer dva milióny eur.

Agentúra STA informovala, že 14. august bude v Slovinsku vyhlásený za deň solidarity, takže zamestnanci dostanú v práci voľno, aby mohli pomôcť pri odstraňovaní následkov povodní.

Do Slovinska vyslalo pomoc množstvo krajín vrátane Slovenska.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite