Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko vydalo učebnice dejepisu, ktoré zahŕňajú aj „špeciálnu vojenskú operáciu“

.tasr .svet

„Hneď, ako vyhráme, budú učebnice aktualizované“ uviedol ruský minister školstva Sergej Kravcov.

Rusko vydalo učebnice dejepisu, ktoré zahŕňajú aj „špeciálnu vojenskú operáciu“ Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ruské ministerstvo školstva predstavilo nové učebnice dejepisu pre žiakov stredných škôl, ktoré obsahujú aj časť o tzv. „špeciálnej vojenskej operácii“ na Ukrajine. TASR o tom informuje podľa utorkovej správy televízie CNN, ktorá sa odvoláva na ruské médiá.

Nové učebnice pre žiakov desiateho a jedenásteho ročníka predstavil v pondelok ruský minister školstva Sergej Kravcov. Študenti by ich mali začať používať od septembra. Tieto nové knihy podľa ministra obsahujú informácie o príčinách začiatku špeciálnej vojenskej operácie a jej cieľoch, denacifikácii a demilitarizácii.

„Učebnice pre 11. ročník zachytávajú tie najdôležitejšie udalosti spojené s opätovným zjednotením Krymu a Sevastopola, príčinách a priebehu špeciálnej vojenskej operácie a pripojením nových regiónov k Ruskej federácii,“ uviedol Kravcov.

Termín špeciálna vojenská operácia je eufemizmus, ktorým Kremeľ dlhodobo označuje vojnu na Ukrajine, pripomína CNN. Minister okrem toho prisľúbil, že učebnice budú po skončení vojny aktualizované. „Hneď, ako vyhráme,“ povedal. "Už teraz vyhrávame informačnú vojnu, no špeciálna vojenská operácie skončí a skončí našim víťazstvom. Učebnice samozrejme prejdú úpravou," uviedol Kravcov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite