Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Szijjártó rokoval s ruským vicepremiérom o energetickej bezpečnosti

.tasr .svet

Bezpečnosť dodávok energie zostáva podľa Szijjártóa kľúčovou otázkou krajiny EÚ.

Szijjártó rokoval s ruským vicepremiérom o energetickej bezpečnosti SITA/ Diana Černáková

maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó v pondelok telefonicky rokoval s ruským vicepremiérom Alexandrom Novakom o energetickej bezpečnosti v súvislosti so správami o útokoch na energetickú infraštruktúru. Šéf maďarskej diplomacie to uviedol na svojom účte na Facebooku, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Bezpečnosť dodávok energie zostáva podľa Szijjártóa kľúčovou otázkou európskych krajín, vrátane Maďarska, ktoré je odkázané na dovoz hlavných energetických nosičov. 

„V posledných dňoch sme dostali množstvo znepokojujúcich správ z vojny od susedov, ktoré sa týkali útokov na energetickú infraštruktúru. Dnes sme mali telefonický rozhovor s podpredsedom vlády Ruska zodpovedným za energetické záležitosti Alexandrom Novakom, ktorý nás ubezpečil, že ruskí partneri budú do Maďarska dodávať ropu v súlade so svojimi zmluvnými záväzkami, takže dodávky energie pre našu krajinu zostávajú bezpečné,“ napísal Szijjártó.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite