Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin nariadil zvýšiť výrobu dronov Kub a Lancet

.tasr .svet

Súčasné radary nedokážu odhaliť malé ciele pohybujúce sa nízkou rýchlosťou, akými sú práve drony.

Putin nariadil zvýšiť výrobu dronov Kub a Lancet sita/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ruský prezident Vladimir Putin nariadil spoločnosti Rostech, aby zvýšila výrobu bezpilotných lietadiel typu Kub a Lancet. 

Tieto stroje sa v závislosti od neseného vybavenia môžu používať na prieskumné úlohy alebo ako tzv. samovražedné drony - proti pozemným, námorným, vzdušným alebo živým cieľom. Informovala o tom v pondelok britská stanica BBC.

„Výrobcovia mi prisľúbili, že zvýšia počet vyrobených kusov (dronov). Tento sľub plnia, ale výrobu treba zvýšiť viac,“ naliehal Putin na stretnutí s generálnym riaditeľom spoločnosti Rostech Sergejom Čemezovom.

Podľa Putina tieto bezpilotné lietadlá preukázali vysokú účinnosť: „Zásah je silný, akékoľvek zariadenie, vrátane zahraničnej výroby, nielen horí, ale vybuchuje ešte aj munícia.“

Čemezov dodal, že jeden z holdingov spoločnosti vyvíja systém, ktorý umožní lepšie identifikovať a zachytávať bezpilotné lietadlá nepriateľa a kontrolovať vzdušný priestor. 

Objasnil, že súčasné radary nedokážu odhaliť ciele malých rozmerov a pohybujúce sa nízkou rýchlosťou, akými sú práve drony.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite