Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér ponúkol Slovinsku pomoc pri odstraňovaní následkov povodní

.tasr .svet

Slovinsko postihli prudké lejaky a rozsiahle záplavy. Voda zatopila budovy, ničila cesty a mosty.

Premiér ponúkol Slovinsku pomoc pri odstraňovaní následkov povodní SITA/AP Photo/Gregor Ravnjak

premiér Ľudovít Ódor ponúkol Slovinsku pomoc pri odstraňovaní následkov rozsiahlych povodní, ktoré v týchto dňoch postihli túto balkánsku krajinu. Informuje o tom na platforme X, predtým známej ako Twitter. 

„Slovensko stojí pri Slovinsku počas týchto katastrofických povodní,“ napísal Ódor s tým, že Slovensko je pripravené Slovinsku pomôcť, ako to bude možné a potrebné. 

Ódor je zároveň v kontakte s predsedom vlády Slovinska Robertom Golobom. Slovinsko postihli prudké lejaky a rozsiahle  záplavy. Voda zatopila budovy, ničila cesty a mosty. V dôsledku prívalových dažďov sa pri obci Dolnja Bistrica ležiacej na východe Slovinska sa pretrhla hrádza na rieke Mur. Povodne si vyžiadali aj niekoľko ľudských životov. Podľa slovinského premiéra čelí krajina najhoršej prírodnej katastrofe vo svojich dejinách, povodne postihli dve tretiny územia. 

Meteorológovia predpovedajú, že v nedeľu popoludní postúpi nad Slovinsko od severovýchodu nové pásmo zrážok, no ich intenzita sa bude líšiť od miesta k miestu. Navyše sa výrazne ochladí.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite