Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pri Moskve zostrelili ďalší dron

.tasr .svet

Moskovské letisko Vnukovo z tohto dôvodu dočasne obmedzilo svoju prevádzku a časť letov bola presmerovaná na iné letiská.

Pri Moskve zostrelili ďalší dron SITA/AP Photo/Dmitry Serebryakov

na ruské hlavné mesto Moskva sa v nedeľu pokúšalo zaútočiť bezpilotné lietalo. Zostrelila ho protivzdušná obrana, informuje TASR na základe statusu moskovského primátora Sergeja Sobianina na platforme Telegram.

„Dnes okolo 11.00 h (10.00 h SELČ) došlo k pokusu o preniknutie dronu do Moskvy. Pri približovaní ho zničili sily protivzdušnej obrany,“ napísal Sobianin. Ruské ministerstvo obrany neskôr podľa agentúry RIA Novosti spresnilo, že v Podoľskom okrese Moskovskej oblasti bol o 11.27 h (10.27 h SELČ) „zmarený pokus kyjevského režimu o vykonanie teroristického útoku bezpilotným lietadlom. “Útok si nevyžiadal obete ani škody.

Moskovské letisko Vnukovo z tohto dôvodu dočasne obmedzilo svoju prevádzku a časť letov bola presmerovaná na iné letiská. Rusko obvinilo Ukrajinu aj z dvoch útokov dronmi na Moskvu, ku ktorým došlo v nedeľu 30. júla a v utorok 1. augusta. Drony okrem iného opakovanie zasiahli mrakodrap v komplexe známom ako Moscow City. Ukrajina sa k takýmto útokom oficiálne nehlási a nezverejňuje o nich podrobnosti.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite