Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

EÚ rozšírila sankcie voči Bielorusku

.sita .svet

Opatrenia rozširujú zákaz exportu do Bieloruska na vysokocitlivé tovary a technológie, ktoré prispievajú k prispievajú k vojenskému zlepšeniu krajiny.

EÚ rozšírila sankcie voči Bielorusku SITA/Alexander Demianchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

rada Európskej únie (EÚ) prijala ďalšie reštriktívne opatrenia v súvislosti s rolou Bieloruska v ruskej vojne na Ukrajine. Cieľom opatrení je zosúladiť sankcie EÚ voči Rusku a Bielorusku a zabezpečiť, aby sa ruské sankcie nemohli obchádzať cez Bielorusko. Informuje o tom spravodajský portál CNN, ktorý cituje Európsku komisiu.

Opatrenia rozširujú zákaz exportu do Bieloruska na vysokocitlivé tovary a technológie, ktoré prispievajú k prispievajú k vojenskému a technologickému zlepšeniu krajiny. Okrem toho zahŕňajú aj dodatočný zákaz exportu strelných zbraní a munície, ako aj tovarov a technológií vhodných pre použitie v letectve a vesmírnom priemysle. Zmeny tiež zosúlaďujú sankcie voči Bielorusku so sankciami voči Rusku, uvádza sa vo vyhlásení eurokomisie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite