Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj navštívil špeciálne jednotky pri Bachmute

.tasr .svet

Ukrajina spustila v júni svoju dlho očakávanú protiofenzívu po tom, čo získala do zásob zbrane zo Západu a posilnila svoje útočné jednotky.

Zelenskyj navštívil špeciálne jednotky pri Bachmute SITA/Ukrainian Presidential Press Office via AP

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v sobotu vydal na návštevu pozícií ukrajinských špeciálnych síl pri meste Bachmut na východe Ukrajiny. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

„Bachmutský smeru, pokročilé pozície špeciálnych operačných síl. Som tu, aby som našim bojovníkom zagratuloval k ich dňu a poctil si ich silu,“ uviedol Zelenskyj na sociálnej sieti Telegram. 

Dodal, že si vypočul hlásenia tamojšieho velenia a porozprával sa s vojakmi. Zároveň vyzdvihol ich „hrdinský“ výkon na bojisku. Uviedol však, že nemôže zverejniť detaily súčasnej operácie špeciálnych síl.

Ukrajina spustila v júni svoju dlho očakávanú protiofenzívu po tom, čo získala do zásob zbrane zo Západu a posilnila svoje útočné jednotky. 

Kyjev však priznal, že ide o zložitý boj a vyzval Spojené štáty a ďalších svojich spojencov, aby mu dodali zbrane s dlhým dosahom a delostrelecké zbrane.

Ukrajinské úrady informovali, že ich vojaci postupujú k mestu Bachmutu, ktorého sa Rusi zmocnili v máji. Podľa spravodajskej služby britského ministerstva obrany a ďalších analytikov sa v uplynulých dňoch zintenzívnili boje predovšetkým na juhu krajiny, uvádza agentúra DPA.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite