Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin vyhlásil, že Rusko nahradí vývoz ukrajinského obilia do Afriky

.tasr .svet

Rusko 17. júla odmietlo predĺžiť obilnú dohodu, ktorá v čase prebiehajúcej vojny umožňovala bezpečný vývoz obilia z ukrajinských čiernomorských prístavov.

Putin vyhlásil, že Rusko nahradí vývoz ukrajinského obilia do Afriky SITA/AP Photo/Sunday Alamba

vývoz ukrajinského obilia do Afriky nahradí ruský export, ruský prezident Vladimír Putin vyhlásil v pondelok po tom, čo Moskva minulý týždeň odstúpila od dohody o vývoze obilia z ukrajinských prístavov. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

„Rusko bude pokračovať vo svojej intenzívnej snahe poskytnúť Afrike dodávky obilia, potravín, hnojív a ďalších produktov,“ Putin uviedol vo svojom vyhlásení, zverejnenom na kremeľskej webstránke.

„Zaručujeme, že naša krajina je schopná nahradiť ukrajinské obilie na komerčnej ako aj bezplatnej báze,“ dodal Putin.

Rusko 17. júla odmietlo predĺžiť obilnú dohodu, ktorá v čase prebiehajúcej vojny umožňovala bezpečný vývoz obilia z ukrajinských čiernomorských prístavov. Ruské ministerstvo obrany následne varovalo, že od 20. júla bude označovať všetky lode v Čiernom mori smerujúce do ukrajinských prístavov za potenciálnych prepravcov vojenského nákladu a bude ich pokladať za nepriateľské plavidlá.                 

Africká únia vyjadrila ľútosť nad rozhodnutím Moskvy odstúpiť od dohody o vývoze obilia. Podľa humanitárnych organizácií je Afrika značne závislá od dovozu obilia z Ruska a Ukrajiny. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite