Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biden sa v Bielom dome stretne s vyslancom pápeža pre mier

.tasr .svet

Zuppi zavíta do Washingtonu na žiadosť pápeža Františka a s prezidentom budú diskutovať o vojne na Ukrajine. Hovoriť budú aj o humanitárnej pomoci ľuďom zasiahnutým vojnou na Ukrajine a o repatriácii ukrajinských detí, ktoré ruské úrady deportovali.

Biden sa v Bielom dome stretne s vyslancom pápeža pre mier SITA/AP Photo/Stephanie Scarbrough

americký prezident Joe Biden privíta v utorok v Bielom dome mierového vyslanca pápeža Františka kardinála Mattea Zuppiho. Diskutovať budú o vojne na Ukrajine, uviedol v pondelok vo vyhlásení Biely dom. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Zuppi zavíta do Washingtonu „na žiadosť pápeža Františka“, píše sa vo vyhlásení. „Prezident Biden a kardinál Zuppi budú diskutovať o utrpení spôsobenom brutálnou vojnou Ruska na Ukrajine,“ priblížila hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová.

Hovoriť budú aj o snahách Vatikánu a USA poskytnúť humanitárnu pomoc ľuďom zasiahnutým vojnou na Ukrajine a o repatriácii ukrajinských detí, ktoré ruské úrady násilne deportovali, dodala.

Zuppi nedávno navštívil Kyjev, kde sa stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Zavítal aj do Moskvy, hovoril s ruskou komisárkou pre práva detí Marijou Ľvovovou-Belovovou, ako aj s patriarchom ruskej pravoslávnej cirkvi Kirillom, ktorý patrí k zástancom vojny rozpútanej Ruskom voči Ukrajine.

Medzinárodný trestný súd vydal na Ľvovovú-Belovovú a ruského prezidenta Vladimira Putina zatykače, pričom ich obvinil z únosu detí z Ukrajiny. Ruskí predstavitelia však popreli akékoľvek nútené adopcie a uviedli, že niektoré ukrajinské deti sú v Rusku v pestúnskej starostlivosti.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite