Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pondelok bude v Moskve dňom voľna;dôvodom sú riziká protiteroristickej operácie

.tasr .svet

Cieľom je minimalizovať riziká v rámci režimu protiteroristickej operácie (KTO), ktorý platí v súvislosti so vzburou žoldnierskej Vagnerovej skupiny vedenej Jevgenijom Prigožinom.

Pondelok bude v Moskve dňom voľna;dôvodom sú riziká protiteroristickej operácie SITA/AP PHOTO

moskovský primátor Sergej Sobianin vyhlásil budúci pondelok (26. júna) za deň pracovného voľna. Ako informovali agentúry AFP a AP, situáciu v hlavnom meste označil Sobianin za zložitú, pretože jednotky vagnerovcov sa presúvajú smerom k Moskve s cieľom zosadiť ruské vojenské vedenie – ministra obrany Sergeja Šojgua a náčelníka generálneho štábu Valerija Gerasimova.

Sobianin apeloval na obyvateľov Moskvy, aby sa v čo najväčšej miere zdržali cestovania po meste, pričom varoval aj pred možnými uzávierkami ciest.

Oznámil súčasne, že pondelok je nepracovným dňom. „Pondelok je dňom pracovného voľna. Výnimku dostali len úrady a podniky v nepretržitej prevádzke, obranný a priemyselný komplex a mestské technické služby,“ napísal Sobianin v statuse na sociálnych sieťach.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite