Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenský rezort diplomacie žiada slovenských občanov, aby necestovali do Ruskej federácie

.sita .svet

Súvisí to s aktuálnou situáciou v Rusku a so zavedením režimu protiteroristickej operácie v Moskve, Moskovskej a Voronežskej oblasti.

Slovenský rezort diplomacie žiada slovenských občanov, aby necestovali do Ruskej federácie SITA/AP Photo Situácia v Moskve je napätá a neprehľadná, 24.6.2023.

rezort zároveň odporúča občanom nachádzajúcim sa na území Ruska prísne dodržiavať zásady osobnej bezpečnosti, dôsledne dodržiavať pokyny miestnych bezpečnostných zložiek a úradov a vyhýbať sa miestam s vysokou koncentráciou ľudí. Ako ďalej v tlačovej správe informovala slovenská diplomacia, občania sa v prípade núdze môžu obrátiť na Zastupiteľský úrad SR v Moskve alebo Generálny konzulát v Sankt Peterburgu.

„V súvislosti s vojenskou inváziou Ruskej federácie proti Ukrajine krajiny Európskej únie (EÚ) rozhodli o uzavretí európskeho vzdušného priestoru pre ruské lietadlá a letecké spoločnosti, v rámci ktorého sa obmedzili letecké spojenia s EÚ. 

Opustenie krajiny prostredníctvom existujúcich leteckých spojení je aktuálne možné s medzipristátím v Turecku, Spojených Arabských Emirátoch, Katare či Egypte," uviedlo ministerstvo zahraničných vecí. Ďalej informovalo, že vzhľadom na prijaté sankcie voči Rusku sa obmedzili finančné a ďalšie služby na celom území Ruska.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite