Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prigožin odkazuje Putinovi, že obvinenie z vlastizrady je hlboký omyl

.tasr .svet

Prigožin tak reagoval na Putinov prejav v súvislosti s pokusom vagnerovcov o zvrhnutie velenia ruskej armády.

Prigožin odkazuje Putinovi, že obvinenie z vlastizrady je hlboký omyl SITA/AP Photo

v sobotu to uviedol denník The Guardian a spravodajská stanica BBC, informuje TASR.

„Nikto sa na žiadosť prezidenta (Putina) nepôjde udať... Nechceme krajinu, ktorá žije v klamstvách a korupcii,“ povedal Prigožin v zvukovej nahrávke v aplikácii Telegram.

„Sme vlastenci, bojovali sme a bojujeme aj naďalej,“ dodal šéf vagnerovcov. The Guardian upozorňuje, že Prigožin takto priamo vystúpil proti šéfovi Kremľa po prvýkrát.

Prigožin v piatok večer obvinil vedenie ruskej armády, že nariadilo raketové útoky na tábory jeho bojovníkov. V reakcii na to prisľúbil, že zastaví najvyššie vedenie ruskej armády.

V sobotu ráno vyhlásil, že vagnerovci obsadili veliteľstvo ruskej armády v meste Rostov nad Donom a získali kontrolu nad všetkými miestnymi vojenskými objektami. Neskôr to potvrdil aj Putin a povedal, že situácia v Rostove nad Donom je zložitá. Šéf Kremľa označil toto konanie za vlastizradu.

Zdroj z prostredia ruskej bezpečnosti, ktorý si želal ostať v anonymite, pre agentúru Reuters povedal, že vagnerovcom sa podarilo získať kontrolu nad vojenskými objektami v meste Voronež asi 500 kilometrov južne od Moskvy. Gubernátor Voronežskej oblasti Alexandr Gusev uviedol, že ruská armáda na mieste vykonáva bojové opatrenia.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite