Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko oznámilo, že v septembri usporiada voľby v okupovaných oblastiach Ukrajiny

.tasr .svet

Ruská volebná komisia oznámila, že voľby na územiach Doneckej, Luhanskej, Záporožskej a Chersonskej oblasti sa budú konať 10. septembra tohto roku.

Rusko oznámilo, že v septembri usporiada voľby v okupovaných oblastiach Ukrajiny SITA/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

rusko vo štvrtok oznámilo, že v septembri usporiada miestne voľby v štyroch ukrajinských oblastiach, ktoré vlani vyhlásilo za anektované. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

„Voľby na nových územiach Ruskej federácie sa budú konať v jeden hlasovací deň 10. septembra 2023,“ uviedla ruská volebná komisia na platforme Telegram.

Ruský prezident Vladimir Putin v rozpore s medzinárodným právom anektoval štyri ukrajinské oblasti – Doneckú, Luhanskú, Záporožskú a Chersonskú – vlani v septembri po fingovaných referendách o ich pričlenení k Rusku. Žiadne z týchto území pritom Kremeľ plne nekontroluje a ukrajinská armáda už časť okupovaných území oslobodila.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite