Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež označil Berlusconiho za energického politika

.sita .svet

Berlusconiho štátny pohreb sa uskutoční v stredu v milánskej katedrále.

Pápež označil Berlusconiho za energického politika SITA/AP Photo/Antonio Calanni Ľudia prinášajú pred Berlusconiho rezidenciu kvety, 12.6.2023.

silvio Berlusconi bol energickým predstaviteľom talianskeho politického života. O zosnulom štvornásobnom expremiérovi to povedal pápež František, informuje agentúra ANSA.

Vatikán oznámil, že pápež poslal Berlusconiho rodine sústrastný telegram, v ktorom vyjadril zármutok nad úmrtím predstaviteľa talianskej politickej scény, ktorý vykonával verejné funkcie s energickým temperamentom. V telegrame sa tiež píše, že František sa bude za Berlusconiho i smútiacich pozostalých modliť.

Štvornásobný taliansky premiér a líder koaličnej strany Forza Italia zomrel v pondelok vo veku 86 rokov v milánskej nemocnici San Raffaele, kde bol od piatka opäť hospitalizovaný, aby podstúpil plánované lekárske testy súvisiace s chronickou leukémiou.

Berlusconiho štátny pohreb sa uskutoční v stredu v milánskej katedrále. Zúčastní sa na ňom aj taliansky prezident Sergio Mattarella.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite