Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajinská protiofenzíva sa už začala, zatiaľ je však neúspešná, tvrdí Putin

.tasr .svet

Podľa jeho slov ukrajinská armáda nedosiahla svoje ciele v žiadnej oblasti boja vďaka odvahe ruských vojakov a správnej organizácii jednotiek.

Ukrajinská protiofenzíva sa už začala, zatiaľ je však neúspešná, tvrdí Putin SITA/Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ruský prezident Vladimir Putin v piatok uviedol, že očakávaná ukrajinská protiofenzíva proti ruským silám sa už začala, zatiaľ je však bez úspechu. TASR o tom informuje podľa správ agentúry AFP a britského denníka The Guardian.

„S určitosťou môžeme konštatovať, že táto ukrajinská ofenzíva sa začala,“ povedal Putin v rozhovore, ktorý bol zverejnený na platforme Telegram.

Podľa jeho slov však ukrajinská armáda nedosiahla svoje ciele v žiadnej oblasti boja vďaka odvahe ruských vojakov a správnej organizácii jednotiek.

Kyjev začiatok očakávanej rozsiahlej protiofenzívy doteraz  oficiálne nepotvrdil. V uplynulých dňoch sa však boje na frontovej línie na juhovýchode Ukrajiny zintenzívnili.

Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Olexij Danilov v stredu poprel doterajšie ruské špekulácie o začiatku ukrajinskej protiofenzívy. „Keď spustíme protiofenzívu, každý o tom bude vedieť, uvidia to,“ povedal.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite