Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko začne v Bielorusku od júla rozmiestňovať taktické jadrové zbrane

.tasr .svet

Obaja politici predtým uzavreli dohodu, že v Bielorusku budú jadrové rakety s krátkym doletom a zostanú pod ruským velením.

Rusko začne v Bielorusku od júla rozmiestňovať taktické jadrové zbrane SITA/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ruský prezident Vladimir Putin sa v piatok v Soči stretol so svojím bieloruským kolegom Alexandrom Lukašenkom a vo vyhlásení po stretnutí uviedol, že Rusko začne rozmiestňovať taktické jadrové zbrane v Bielorusku od 7. alebo 8. júla. Informovali o tom britské portály televízie Sky News a denníka The Guardian.

„Všetko ide podľa plánu, nič sa nemení,“ uviedol Putin.

Obaja politici predtým uzavreli dohodu, že v Bielorusku budú jadrové rakety s krátkym doletom a zostanú pod ruským velením. Rusko dohodu o umiestnení týchto zbraní v spojeneckej krajine oznámilo minulý mesiac.

Taktické jadrové zbrane sú určené na použitie na bojisku a v porovnaní so strategickými nukleárnymi zbraňami, ktoré sú schopné zničiť celé mestá, majú relatívne menší dosah a účinnosť. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite