Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rada EÚ schválila predĺženie liberalizácie importu z Ukrajiny

.sita .svet

Tieto opatrenia pomôžu Ukrajine udržiavať stabilitu svojich obchodných vzťahov s Európskou úniou a zachovávať chod ekonomiky za veľmi náročných okolností.

Rada EÚ schválila predĺženie liberalizácie importu z Ukrajiny SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert Johan Forssell

rada Európskej únie (EÚ) vo štvrtok schválila nariadenie, ktorým na ďalší rok do júna 2024 predlžuje pozastavenie všetkých ciel, kvót a obchodných ochranných opatrení pri dovoze z Ukrajiny. Predĺžením týchto opatrení Európska únia naďalej demonštruje svoju neochvejnú politickú a ekonomickú podporu Ukrajine, ktorá stále čelí nevyprovokovanej a neodôvodnenej vojenskej agresii zo strany Ruska, konštatovala Rada EÚ na svojej internetovej stránke.

Tieto opatrenia pomôžu Ukrajine udržiavať stabilitu svojich obchodných vzťahov s Európskou úniou a zachovávať chod ekonomiky za veľmi náročných okolností. Spolu s rozsiahlou vojenskou, finančnou a humanitárnou pomocou je to nevyhnutné v rámci pomoci Ukrajine v jej dlhodobom zotavovaní, uviedla Rada EÚ.

„Nevyprovokovaná a neodôvodnená agresia zo strany Ruska proti Ukrajine má ničivý vplyv na hospodárstvo krajiny. Predĺžené obchodné opatrenia budú jednoznačne podporovať Ukrajinu a zároveň v prípade nutnosti poskytujú Európskej únii spôsob ochrany vnútorného trhu pred výrazným zvýšením importu niektorých poľnohospodárskych produktov, “uviedol švédsky minister zahraničného obchodu Johan Forssell.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite