Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do Nemecka dorazili americké tanky Abrams určené na výcvik ukrajinských vojakov

.tasr .svet

V najbližších týždňoch očakávajú príchod príslušníkov ukrajinských ozbrojených síl, aby začali výcvik na týchto tankoch pre obranu Ukrajiny proti ruskej okupácii.

Do Nemecka dorazili americké tanky Abrams určené na výcvik ukrajinských vojakov SITA/Courtland Wells/The Vicksburg Post via AP, File

USA do Nemecka dodali 31 tankov Abrams určených na výcvik ukrajinských vojakov. Ten by sa mal začať v najbližších týždňoch. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Hovorca Pentagónu Pat Ryder v pondelok potvrdil, že 31 výcvikových tankov typu Abrams M1A1 už je vo výcvikovom priestore amerických ozbrojených síl Grafenwöhr v spolkovej krajine Bavorsko.

V najbližších týždňoch očakávajú príchod príslušníkov ukrajinských ozbrojených síl, aby začali výcvik na týchto tankoch pre obranu Ukrajiny proti ruskej okupácii.

USA v januári oznámili, že Ukrajine poskytnú 31 tankov typu Abrams M1A2. Americké ministerstvo obrany tento zámer v marci prehodnotilo a rozhodlo sa zmodernizovať starší model M1A1 s cieľom skrátiť čas dodania.

Ryder vtedy povedal, že M1A1 má spôsobilosti veľmi podobné modelu M1A2.

Administratíva prezidenta Joea Bidena dodanie tankov Ukrajine do januára niekoľko mesiacov odmietala s argumentom, že ich údržba a opravy sú príliš komplikované a náročné. Následne Nemecko súhlasilo s dodávkou svojich tankov Leopard 2 Kyjevu a umožnilo Poľsku aj ďalším spojencom urobiť to isté.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite