Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hlavný vyzývateľ Erdogana prisľúbil „obnovenie demokracie“ v Turecku

.tasr .svet

Kemal Kiličdaroglu a jeho aliancia šiestich strán dáva zahraničným spojencom a tureckým voličom jasnú alternatívu k Erdoganovi, ktorý v krajine vládne už dve desaťročia.

Hlavný vyzývateľ Erdogana prisľúbil „obnovenie demokracie“ v Turecku SITA/AP Photo

hlavný vyzývateľ tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, sekulárny opozičný vodca Kemal Kiličdaroglu, prisľúbil po odovzdaní svojho hlasu v nedeľňajších voľbách "obnovenie demokracie" v krajine, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

„Všetkým nám chýbala demokracia,“ povedal Kiličdaroglu reportérom v tureckom hlavnom meste Anakara. „Uvidíte, ak Boh dá, že do tejto krajiny zavíta jar,“ dodal.

Kemal Kiličdaroglu a jeho aliancia šiestich strán dáva zahraničným spojencom a tureckým voličom jasnú alternatívu k Erdoganovi, ktorý v krajine vládne už dve desaťročia, píše AFP. Prieskumy naznačujú, že tento 74-ročný sekulárny opozičný vodca je na dosah od prekonania 50-percentnej hranice potrebnej na víťazstvo v prvom kole volieb.

Na nedeľňajšom hlasovaní sa očakáva mimoriadne vysoká účasť 64 miliónov registrovaných voličov. V posledných voľbách vyhral Erdogan s náskokom 52,5 percenta a účasť predstavovala viac než 86 percent. Voliči budú tiež rozhodovať o zložení 600-členného parlamentu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite