Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Japonsko poskytne miliardu dolárov krajinám susediacim s Ukrajinou na pomoc s utečencami

.tasr .svet

Finančná pomoc bude poskytnutá cez štátnu Japonskú banku pre medzinárodnú spoluprácu (JBIC).

Japonsko poskytne miliardu dolárov krajinám susediacim s Ukrajinou na pomoc s utečencami SITA/AP Photo/Shuji Kajiyama

japonsko poskytne miliardu dolárov krajinám susediacim s Ukrajinou, aby im pomohlo pri prijímaní ukrajinských utečencov, oznámil vo štvrtok japonský minister financií Šuniči Suzuki. TASR o tom informuje podľa správy televízie CNN.

„Okrem potvrdenia doterajších výsledkov našej finančnej pomoci (pre Ukrajinu), by sme tiež chceli hovoriť o tom, ako posilniť našu spoluprácu s medzinárodnými finančnými inštitúciami a ako pomôcť krajinám susediacim s Ukrajinou okrem iného s prijímaním ukrajinských utečencov, “uviedol Suzuki na zasadnutí ministrov financií a šéfov centrálnych bánk G7 v japonskej Niigate.

Finančná pomoc bude poskytnutá cez štátnu Japonskú banku pre medzinárodnú spoluprácu (JBIC). Okrem iného budú tieto peniaze  použité aj na uľahčenie  investovania pre japonské firmy v týchto krajinách, uvádza agentúra Reuters.

„Rád by som dosiahol konkrétne výsledky a predstavil ich na summite v Hirošime, dodal“ Suziku. V Hirošime sa 19. mája začne summit skupiny G7, ktorého organizátorom je Japonsko.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite