Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Michal Šimečka patrí medzi najvplyvnejších europoslancov

.tasr .svet

V rebríčku sa umiestnil na 14. mieste spomedzi 705 európskych poslancov a poslankýň. V prvej stovke rebríčka najväčšieho politického vplyvu je jediným slovenským zástupcom.

Michal Šimečka patrí medzi najvplyvnejších europoslancov SITA/Diana Černáková

umiestnenie získal aj podpredseda PS a europoslanec Martin Hojsík, ktorý skončil na piatom mieste medzi najvplyvnejšími europoslancami v oblasti environmentálnych politík. Najvplyvnejším europoslancom je predseda Európskej ľudovej strany Manfred Weber. Druhú priečku obsadila predsedníčka EP Roberta Metsola. V tlačovej správe o tom informovalo PS.

„Toto ocenenie si vážim. Rebríček bol vytvorený na základe legislatívnej aktivity, pôsobenia v riadiacich pozíciách, schopnosti spolupracovať a presadzovať politickú agendu do praxe. Vážim si, že hodnotitelia ocenili moju prácu v oblasti bezpečnosti, ochrany právneho štátu a základných práv,” uviedol Šimečka. Dodal, že to považuje za ďalší dôkaz, že môžeme hrať prvú európsku ligu, ale je potrebné pracovať poctivo, odborne a vytrvalo. 

Podľa šéfa progresívcov to chcú preniesť aj do slovenskej politiky. „Nepotrebujeme žiadne zázračné atómovky. Potrebujeme normálnu, odbornú politiku, vytrvalosť a schopnosť spolupracovať. Len takto dokážeme presadiť riešenia pre lepšiu, dôstojnú budúcnosť všetkých ľudí na Slovensku,” uzatvára predseda PS.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite