Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka Čaputová zagratulovala Karolovi III. ku korunovácii a pozvala ho na Slovensko

.tasr .svet

Hlava štátu o tom informovala na sociálnej sieti. Čaputová dodala, že kráľ vníma Slovensko veľmi pozitívne.

Prezidentka Čaputová zagratulovala Karolovi III. ku korunovácii a pozvala ho na Slovensko Zuzana Čaputová/Facebook

„včera sme sa v Buckinghamskom paláci zúčastnili na slávnostnej recepcii na pozvanie kráľa pri príležitosti jeho korunovácie. Bola príležitosť kráľovi zagratulovať ku korunovácii v mene Slovenska. Veľmi živo, tak ako vždy keď sa stretneme, na Slovensko reaguje, pamätá si návštevu Slovenska. Má veľmi pozitívne nastavenie k Slovensku, tak som zopakovala pozvanie do nasej krajiny,“ doplnila prezidentka vo vyjadrení pre slovenské médiá v Londýne, kde sa zúčastňuje na oslavách korunovácie. 

Hlava štátu hovorila počas recepcie aj s ďalšími členmi kráľovskej rodiny, ako aj s mnohými hlavami štátov, najmä tých európskych. Slovensko vnímajú podľa nej pozitívne, pokiaľ ide o postavenie a pozíciu pri ochrane ľudských práv, hodnoty právneho štátu či pomoc Ukrajine. „Toto boli témy, ktoré rezonujú. Aj keď viem, že doma máme množstvo problémov, z vonkajšieho pohľadu je Slovensko veľmi pozitívne hodnotené a je mi cťou ho reprezentovať aj pri tejto príležitosti,“ uzavrela Čaputová.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite