Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Všetko, čo prichádza z Kremľa, by som bral s rezervou, uviedol Blinken ohľadom útokov na Kremeľ

.tasr .svet

Ruské médiá v stredu informovali o útoku dvoch ukrajinských dronov, ktoré mali zasiahnuť Kremeľ, sídlo ruského prezidenta Vladimira Putina.

Všetko, čo prichádza z Kremľa, by som bral s rezervou, uviedol Blinken ohľadom útokov na Kremeľ SITA/AP Photo/David Zalubowski

americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v stredu potvrdil, že zaregistroval  správy o údajnom útoku ukrajinských dronov na Kremeľ, ich pravosť však nemôže potvrdiť.

„Jednoducho to nevieme,“ povedal Blinken novinárom podľa televízie CNN na podujatí organizovanom denníkom Washington Post. „Všetko, čo prichádza z Kremľa, by som bral s veľmi veľkou rezervou,“ dodal šéf americkej diplomacie.

„Uvidíme, aké budú fakty. Je ťažké to komentovať alebo špekulovať o tom bez toho, aby sme tieto fakty poznali, “ podotkol ďalej Blinken.

Ruské médiá v stredu informovali o útoku dvoch ukrajinských dronov, ktoré mali zasiahnuť Kremeľ, sídlo ruského prezidenta Vladimira Putina. Hovorca Kremľa túto operáciu označil za „plánovaný teroristický čin“ a pokus o ohrozenie života Putina. Ďalej uviedol, že prezident je v bezpečí a pracuje podľa plánovaného harmonogramu. 

Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak v reakcii povedal, že Ukrajina nemá s útokom dronov na Kremeľ nič do činenia.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite