Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Útok dronmi na Kryme bol prípravou na protiofenzívu ukrajinskej armády, tvrdí Kyjev

.tasr .svet

Po útoku dronmi v prístavnom meste Sevastopol na Krymskom polostrove začal v sobotu v ranných hodinách horieť veľký ruský sklad paliva. K zraneniam ani obetiam na životoch či škodám na civilných objektoch podľa ruskej strany nedošlo.

Útok dronmi na Kryme bol prípravou na protiofenzívu ukrajinskej armády, tvrdí Kyjev SITA/Sevastopol Governor Mikhail Razvozhaev TCH via AP

útok dronmi, ku ktorému došlo v sobotu na Moskvou anektovanom ukrajinskom polostrove Krym, bol podľa ukrajinskej armády prípravou na plánovanú protiofenzívu Kyjeva, uviedli v nedeľu ukrajinské ozbrojené sily. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

„Infiltrácia do logistiky nepriateľa je jednou z prípravných prvkov rozsiahlych aktívnych akcií našich obranných síl, o ktorých už dlhší čas hovoríme,“ uviedla hovorkyňa južného velenia ukrajinskej armády Natalija Humeniuková v nedeľu v televíznom vysielaní. „A táto práca je prípravou na rozsiahlu ofenzívu, na ktorú všetci čakajú,“ dodala.

Po útoku dronmi v prístavnom meste Sevastopol na Krymskom polostrove začal v sobotu v ranných hodinách horieť veľký ruský sklad paliva, pripomína DPA. K zraneniam ani obetiam na životoch či škodám na civilných objektoch podľa ruskej strany nedošlo.

Podľa vyjadrení ukrajinských ozbrojených síl však došlo k zničeniu desiatich nádrží s palivom. Kyjev sa oficiálne k zodpovednosti za incident neprihlásil. Ukrajinská vojenská rozviedka sa však vyjadrila, že takéto explózie budú pokračovať.

Rusko už 14 mesiacov vedie otvorenú vojnu voči susednej Ukrajine a obsadilo zhruba 20 percent jej územia – vrátane Krymu, nelegálne anektovaného ešte v roku 2014 – pripomína DPA.

Už niekoľko týždňov sa na medzinárodnej scéne s napätím očakáva ohlasovaná veľká jarná ukrajinská protiofenzíva s cieľom oslobodiť okupované územia krajiny.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite