Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zatkli Darju Trepovovú, podozrivú z výbuchu v kaviarni v Petrohrade

.tasr .svet

Trepovovú zadržal Ruský vyšetrovací výbor (Sledkom) spolu s operačnými službami, napísala ruská štátna tlačová agentúra TASS.

Zatkli Darju Trepovovú, podozrivú z výbuchu v kaviarni v Petrohrade SITA/AP Photo

ruskí vyšetrovatelia zatkli Darju Trepovovú, podozrivú z nedeľného výbuchu v kaviarni v Petrohrade. Obeťou útoku sa stal ruský provojnový bloger Vladlen Tatarskij. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Trepovovú zadržal Ruský vyšetrovací výbor (Sledkom) spolu s operačnými službami, napísala ruská štátna tlačová agentúra TASS. Dodala: „Trepovovú zadržali pre podozrenie z účasti na výbuchu v kaviarni v Petrohrade.“

Tatarskij, ktorého pravé meno bolo Maxim Fomin, mal na platforme Telegram vyše 560.000 sledovateľov a bol jedným z najvplyvnejších vojenských blogerov. Bol horlivým zástancom invázie Ruska na Ukrajinu a v kaviarni mal stretnutie s čitateľmi.

Pri výbuchu v kaviarni na brehu rieky Neva v historickom centre Petrohradu utrpelo zranenia vyše 30 ľudí, z nich desať ťažké. Ruské tlačové agentúry uviedli, že bomba bola ukrytá v buste s podobou blogera, ktorú mu podozrivá venovala ako dar.

Zatknutá žena (26) je obyvateľka Petrohradu a bola zadržaná už aj v minulosti za účasť na protivojnových zhromaždeniach, uviedol Sledkom. je to najvyšší štátny orgán pre vyšetrovanie trestných činov v Rusku, dodala agentúra AP.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite