Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pri výbuchu v kaviarni v Petrohrade údajne zahynul známy vojnový bloger

.tasr .svet

Podľa ruských médií sa obeťou výbuchu v kaviarni Street Bar na petrohradskom nábreží údajne stal propagandistický a provojnový bloger píšuci pod pseudonymom Vladlen Tatarskij.

Pri výbuchu v kaviarni v Petrohrade údajne zahynul známy vojnový bloger SITA/AP Photo

v petrohradskej kaviarni, ktorá je spájaná s majiteľom Vagnerovej skupiny Jevgenijom Prigožinom, došlo v nedeľu k výbuchu. O život prišiel jeden človek, ďalších 16 osôb utrpelo zranenia. 

S odvolaním sa na nemenovaný oficiálny zdroj o tom informovali ruské médiá, uviedla britská stanica BBC.

Podľa ruských médií sa obeťou výbuchu v kaviarni Street Bar na petrohradskom nábreží údajne stal propagandistický a provojnový bloger píšuci pod pseudonymom Vladlen Tatarskij, ktorý mal práve v kaviarni besedu.

Informáciu o Tatarského smrti potvrdil BBC iný tzv. vojnový korešpondent, ktorý bol jeho blízky známy. Pre BBC povedal, že Tatarského previezli do nemocnice, kde však na jednotke intenzívnej starostlivosti zomrel.

Petrohradský server Fontanka podľa BBC uvádza, že kaviareň, v ktorej došlo k výbuchu, patrí podnikateľovi Prigožinovi. Počas víkendov sa v kaviarni schádzal diskusný klub Kyber Z front.

Písmeno Z sa stalo jedným zo symbolov na podporu vojny rozpútanej Ruskom na Ukrajine 24. februára minulého roku. Ešte pred začiatkom vojny sa objavilo na ruskej vojenskej technike sťahovanej k hraniciam Ukrajiny. Po vypuknutí vojny ju na podporu tzv. špeciálnej vojenskej operácie - ako sa v Rusku musí hovoriť a písať o vojne - začali prívrženci politiky Kremľa používať aj ako nálepky na autách, potlač na tričkách či na bilbordoch na stenách budov.  

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite