Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko nedokáže naverbovať 400-tisíc „dobrovoľníkov“, tvrdí britské ministerstvo obrany

.sita .svet

Podľa britského obranného spravodajstva si ruské úrady pravdepodobne vybrali údajne „dobrovoľnícky model“ na doplnenie nedostatku personálu, aby minimalizovali domáci disent.

Rusko nedokáže naverbovať 400-tisíc „dobrovoľníkov“, tvrdí britské ministerstvo obrany SITA/AP Photo

rusko nebude môcť prijať do armády ďalších 400-tisíc dobrovoľníkov, ako pôvodne deklarovalo. V najnovšej správe to tvrdí britské ministerstvo obrany.

To poznamenalo, že správy ruských médií naznačujú, že úrady sa pripravujú na spustenie veľkej vojenskej náborovej kampane s cieľom získať ďalších 400-tisíc vojakov.

„Rusko prezentuje kampaň ako snahu o dobrovoľnícky, profesionálny personál, a nie ako novú, povinnú mobilizáciu. Existuje však reálna možnosť, že v praxi sa tento rozdiel zotrie a regionálne úrady sa budú snažiť splniť plán prinútením mužov, aby sa pridali,“ uvádzajú Briti.

Podľa britského obranného spravodajstva si ruské úrady pravdepodobne vybrali údajne „dobrovoľnícky model“ na doplnenie nedostatku personálu, aby minimalizovali domáci disent. Je však veľmi nepravdepodobné, že kampaň pritiahne 400-tisíc skutočných dobrovoľníkov.

Obnova bojovej sily Ruska na Ukrajine si však bude vyžadovať viac ako len personál, poznamenalo britské obranné spravodajstvo, keďže Rusko potrebuje viac zásob munície a vojenského materiálu, ako má v súčasnosti k dispozícii.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite