Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po roku 2035 nepríde k zákazu vozidiel so spaľovacím motorom, vyhlásil Kiča po samite v Bruseli

.sita .svet

Podľa Kiču je pre Slovensko dôležité, aby sa posunulo dopredu v oblasti ekologizácie ale tak, aby neboli ohrozené pracovné miesta.

Po roku 2035 nepríde k zákazu vozidiel so spaľovacím motorom, vyhlásil Kiča po samite v Bruseli SITA/AP Photo/John Locher

všetko smeruje k tomu, že téma spaľovacích motorov bude na úrovni EÚ čoskoro uzavretá, vyhlásil štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Michal Kiča po dnešnom samite v Bruseli. Podľa neho téma spaľovacích motorov rezonuje aj na európskej úrovni a dôležitou je aj pre Slovensko, nakoľko 13 percent HDP na Slovensku je produkovaných vďaka automobilovému priemyslu. „Úzko komunikujeme aj s nemeckými partnermi a zo signálov zo strany EK veríme, že táto téma bude čoskoro uzatvorená," uviedol.

Podľa Kiču je pre Slovensko dôležité, aby sa posunulo dopredu v oblasti ekologizácie ale tak, aby neboli ohrozené pracovné miesta. „Naopak ekologizácia je veľkou príležitostnou aj do budúcnosti," poznamenal s tým, že k tejto téme intenzívne komunikujú aj s automobilkami na Slovensku, ktoré sú na tento proces pripravené. „Chceme uistiť, že aj po roku 2035 nepríde k zákazu používania vozidiel so spaľovacím motorom a pre slovenský priemysel je dôležité zachovať možnosť výroby vozidiel, ktoré budú môcť využívať aj palivá syntetického charakteru, k tomu táto dohoda smeruje," uzavrel.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite