Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Svetový meteorologický deň pripomína verejnosti meniacu sa klímu

.tasr .svet

Budúcnosť počasia, klímy a vody naprieč generáciami – tak znie téma tohtoročného Svetového meteorologického dňa.

Svetový meteorologický deň pripomína verejnosti meniacu sa klímu SITA/AP PHOTO/FELIPE DANA, FILE

odborná i laická verejnosť si ho pripomenie vo štvrtok 23. marca, v deň výročia vzniku Svetovej meteorologickej organizácie (WMO) v roku 1950.

„Počasie, klíma a kolobeh vody nepoznajú žiadne národné ani politické hranice. Nevyhnutná je medzinárodná spolupráca. Táto filozofia riadi prácu svetovej meteorologickej komunity už od roku 1873,“ uviedla vo vyhlásení Svetová meteorologická organizácia.

Jej predchodkyňa, Medzinárodná meteorologická organizácia, vznikla v roku 1873 v období, keď sa začali objavovať prvé príznaky znečistenia klímy pochádzajúceho z priemyselných a ľudských aktivít. V roku 1950 sa pretransformovala na Svetovú meteorologickú organizáciu, ktorá sa tak dnes už opiera o 150-ročnú tradíciu svojej činnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite