Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Putin pricestoval na Krym na výročie anexie

.tasr .svet

Ruský prezident pricestoval na Krymský polostrov pri príležitosti deviateho výročia jeho anexie.

Putin pricestoval na Krym na výročie anexie SITA/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ruský prezident Vladimir Putin pricestoval v sobotu na Krymský polostrov pri príležitosti deviateho výročia jeho anexie, uviedla ruská štátna televízia. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Počas prekvapivej návštevy v čiernomorskom prístavnom meste Sevastopol na Kryme Putin v spoločnosti tamojšieho gubernátora Michaila Razvožajeva navštívil umeleckú školu, vyplýva z vysielania televízie.

Krymský polostrov bol Moskvou anektovaný v roku 2014 a vo svete sa tento krok zväčša považuje za nelegitímny, pripomína stanica Sky News.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opätovne zdôrazňuje, že jeho cieľom je znovu získať celé územie Ukrajiny dobyté Ruskom od roku 2014, čo sa vzťahuje aj na Krym. Putin však napriek tomu nepreukázal žiadny úmysel vzdať sa ho; naopak, zdôraznil význam udržania Krymu, uvádza stanica.

Anexia Krymu vyvolala najvážnejšiu krízu medzi Ruskom a Západom od skončenia studenej vojny, ako aj zvýšenie napätia medzi Moskvou a vládou v Kyjeve. Kríza sa následne rozšírila aj na východ Ukrajiny, kde od roku 2014 prebiehali boje medzi Moskvou podporovanými separatistami a vládnymi jednotkami.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite