Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pavel pôjde na dva dni do Poľska, navštívi aj logistické centrum Rzeszów

.tasr .svet

Český prezident Petr Pavel absolvuje svoju druhú zahraničnú cestu. V Poľsku sa okrem svojho partnera Andrzeja Dudu stretne aj s ďalšími najvyššími ústavnými činiteľmi.

Pavel pôjde na dva dni do Poľska, navštívi aj logistické centrum Rzeszów SITA/Diana Černáková

počas druhého dňa zamieri do Rzeszówa na juhovýchode Poľska, kde sa nachádza kľúčové medzinárodné logistické centrum pre dodávky vojenskej aj humanitárnej pomoci na Ukrajinu. Program cesty v stredu zverejnila Pavlova hovorkyňa Markéta Řeháková, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Vo štvrtok dopoludnia Pavla a jeho manželku Evu privíta v prezidentskom paláci poľský prezident Andrzej Duda s manželkou. Po ceremónii s vojenskými poctami sa v Bielej sále Lecha Kaczyńského stretnú prezidentské páry. Nasledovať bude schôdzka hláv štátov a rokovanie národných delegácií, po ktorej predstúpia pred médiá.

Pavel sa tiež stretne s predsedníčkou Sejmu Elžbietou Witekovou a predsedom Senátu Tomaszom Grodzkým. Popoludní český prezident položí kvety k pomníku na Námestí Václava Havla a stretne sa s krajanskou komunitou.

V piatok Pavla čaká schôdzka s predsedom poľskej vlády Mateuszom Morawieckým. Potom plánuje navštíviť sídlo Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž FRONTEX. Krátko po poludní zamieri prezidentský pár s delegáciou českým armádnym špeciálom na letisko Rzeszów-Jasionka, kde sa nachádza logistické centrum pomoci pre Ukrajinu.

Prvú zahraničnú cestu absolvoval v pondelok a utorok (13. – 14.3.) nový český prezident s manželkou na Slovensku, kde ho privítala prezidentka Zuzana Čaputová. Potvrdili si rovnaké postoje vo viacerých otázkach a avizovali napríklad aj možnosť spoločných zahraničných ciest.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite