Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Talianska premiérka vyzvala Indiu, aby zohrala kľúčovú úlohu pri ukončení vojny na Ukrajine

.sita .svet

Meloniová odsúdila ruskú inváziu na Ukrajinu a zdôraznila jej nepriaznivý vplyv na rozvojové krajiny z hľadiska potravinovej a energetickej bezpečnosti.

Talianska premiérka vyzvala Indiu, aby zohrala kľúčovú úlohu pri ukončení vojny na Ukrajine SITA/Johanna Geron, Pool Photo via AP

talianska premiérka Giorgia Meloniová vo štvrtok vyzvala Indiu, aby zohrávala ústrednú úlohu pri uľahčovaní rokovaní o ukončení vojny Ruska proti Ukrajine. Povedala to na samite skupiny G20 v Naí Dillí.

Podľa Meloniovej by India, ktorá má tento rok predsedníctvo G20, mohla v takomto procese zastupovať potreby menej rozvinutých krajín. „India môže zohrať ústrednú úlohu pri uľahčovaní procesu rokovaní o zastavení nepriateľstva na Ukrajine,“ povedala Meloniová po rozhovoroch s indickým premiérom Naréndrom Módím.

Meloniová odsúdila ruskú inváziu na Ukrajinu a zdôraznila jej nepriaznivý vplyv na rozvojové krajiny z hľadiska potravinovej a energetickej bezpečnosti.

Módí zopakoval svoj opatrný postoj opätovným potvrdením, že mier možno dosiahnuť len prostredníctvom diplomacie a dialógu. „India je pripravená podporiť mierovú iniciatívu v tomto smere,“ poznamenal.

India sa dosiaľ zdržala priamej kritiky ruskej invázie. Obe krajiny sú spojencami od čias studenej vojny, pričom India je závislá na Rusku až takmer 60 % svojho obranného vybavenia.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite