Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juh Turecka opäť zasiahlo zemetrasenie

.tasr .svet

Zemetrasenie s magnitúdou 6,4 zasiahlo tureckú provinciu Hatay na juhu krajiny.

Juh Turecka opäť zasiahlo zemetrasenie SITA/AP Photo/Mehmet Mucahit Ceylan Fotografia po zemetrasení zo 6. februára 2023

zemetrasenie s magnitúdou 6,4 zasiahlo v pondelok tureckú provinciu Hatay na juhu krajiny. TASR informuje na základe správy agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na turecký seizmologický inštitút Kandilli.

Epicentrum zemetrasenia bolo lokalizované v okrese Samandag. Agentúra AFP píše, že otrasy zasiahli mesto Defne o 20.04 h miestneho času (18.04 h SEČ) a jej reportéri cítili silné otrasy aj v mestách Antakya a Adana.

Televízia NTV uviedla, že v dôsledku zemetrasenia sa zrútilo niekoľko poškodených budov, avšak bezprostredne neboli hlásené žiadne obete. Podľa tureckej štátnej agentúry Anadolu bolo otrasy cítiť aj v Sýrii, Jordánsku, Izraeli a Egypte.

Provincia Hatay bola najviac zasiahnutou oblasťou, ktorú 6. februára postihlo mimoriadne ničivé zemetrasenie s magnitúdou 7,8 a podľa rôznych zdrojov si vyžiadalo od vyše 41-tisíc do viac než 47-tisíc obetí na životoch.

Turecký úrad pre zvládanie katastrof a núdzových situácií (AFAD) v nedeľu uviedol, že po zemetrasení spred dvoch týždňov, ktoré postihlo Turecko a Sýriu, nasledovalo ešte približne 6-tisíc slabších dotrasov. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite