Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko zablokovalo prístup na portál The Bell píšuci o ekonomickom dosahu invázie

.tasr .svet

Server založila jedna z najprominentnejších ruských novinárok – Jelizaveta Osetinská. Ide o dosiaľ posledný zo zásahov Ruska voči nezávislým médiám v krajine.

Rusko zablokovalo prístup na portál The Bell píšuci o ekonomickom dosahu invázie SITA/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

moskva zablokovala od svojho vlaňajšieho napadnutia Ukrajiny už desiatky spravodajských portálov. Často ich pritom obviňovala, zo zverejňovania lživých správ o svojej špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine, čo je termín, akým oficiálne nazýva inváziu.

Server The Bell publikuje najmä ekonomické správy. Doteraz bol jedným z mála zostávajúcich nezávislých mediálnych portálov prístupných v Rusku po tom, ako tamojšie úrady zablokovali médiá ako Mediazona, Meduza či Novaja Gazeta.

Už vlani pritom tento server informoval, že prestane pokrývať vojnu na Ukrajine, keďže by tak ohrozoval svojich novinárov. Naďalej však zverejňoval správy o dosahu invázie na ekonomiku krajiny. 

The Bell založila v roku 2017 zmienená novinárka Osetinská, bývalá šéfredaktorka niekoľkých ruských ekonomických periodík vrátane denníka Vedomosti či ruskej verzie magazínu Forbes. 

Osetinská, rovnako ako aj samotný portál The Bell, boli v Rusku už skôr označené za zahraničných agentov. Ako pripomína Reuters znamená to, že podliehali zvýšenej kontrole zo strany tamojších úradov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite