Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko na Kryme nepretržite spaľuje telá, aby zatajilo počty obetí

.tasr .svet

Na spaľovanie tiel sa využíva miestne krematórium v dedine Krasna Zorka, pred ktorým sa nestále nachádza rad vojenských vozidiel.

Rusko na Kryme nepretržite spaľuje telá, aby zatajilo počty obetí SITA/Russian Defense Ministry Press Service via AP

telá mŕtvych ruských vojakov sú na území anektovaného ukrajinského polostrova Krym nepretržite spaľované, uviedla v stredu ukrajinská armáda. TASR informuje na základe správy stanice Sky News.

Rad vojenských vozidiel pozostáva z desiatich nákladných áut naložených telami mŕtvych vojakov a žoldnierov, spresnil generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl. Zámerom Ruska je podľa neho zatajiť skutočný počet obetí.

Britské ministerstvo obrany cez víkend uviedlo, že Rusko počas uplynulých dvoch týždňov pravdepodobne utrpelo svoj najvyšší počet obetí od prvého týždňa vojenskej invázie na Ukrajine.

„Priemer za posledných sedem dní bol 824 obetí za deň, čo je štvornásobok oproti júnu až júlu 2022,“ uviedlo ministerstvo v Londýne vo vyhlásení.

Najtvrdšie boje na Ukrajine pritom v súčasnosti prebiehajú v okolí miest Bachmut a Vuhledar na ukrajinskom východe, pripomína Sky News.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite