Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Až 89 % Ukrajincov je pripravených pokračovať v boji proti ruskej invázii, aj keby Moskva použila taktické jadrové zbrane

.sita .svet

Podľa prieskumu, ktorý uskutočnili v novembri 2022, až 93 percent obyvateľov Ukrajiny je presvedčených, že jedinou prijateľnou podmienkou pre prímerie je úplný odchod ruských vojakov, a to aj z okupovaného Krymu.

Až 89 % Ukrajincov je pripravených pokračovať v boji proti ruskej invázii, aj keby Moskva použila taktické jadrové zbrane SITA/AP Photo/Libkos

až 89 percent Ukrajincov je pripravených pokračovať v boji proti ruskej invázii aj v prípade, že by Moskva použila taktické jadrové zbrane. Vyplýva to z prieskumu pre Mníchovský bezpečnostný index, ktorý je súčasťou správy pre Mníchovskú bezpečnostnú komisiu. Podľa prieskumu, ktorý uskutočnili v novembri 2022, až 93 percent obyvateľov Ukrajiny je presvedčených, že jedinou prijateľnou podmienkou pre prímerie je úplný odchod ruských vojakov, a to aj z okupovaného Krymu. Len 7 percent Ukrajincov je za to, aby sa ruská armáda stiahla za demarkačnú líniu, ktorá existovala do 24. februára minulého roka. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Až 83 percent Ukrajincov oslovených v prieskume uviedlo, že sa necítia bezpečne, kým Vladimir Putin zostáva hlavou Ruskej federácie. Prieskum ďalej ukázal, že podľa 72 percent Ukrajincov bezpečnosť ich krajiny závisí od trvalých dodávok zbraní zo Západu. Členstvo v NATO podľa prieskumu považuje za väčšiu bezpečnostnú garanciu ako členstvo v Európskej únii 63 percent obyvateľov Ukrajiny.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite