Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rakúsko pozastavuje záchrannú operáciu v Turecku pre zhoršujúcu sa bezpečnosť

.tasr .svet

Medzi frakciami v Turecku narastá agresia, uviedol pre agentúru APA podplukovník Pierre Kugelweis z ozbrojených síl Rakúska. Dodal, že sa objavili aj správy o prestrelkách.

Rakúsko pozastavuje záchrannú operáciu v Turecku pre zhoršujúcu sa bezpečnosť SITA/AP Photo/Can Ozer

podľa Kugelweisa dorazilo v utorok do tureckej provincie Hatay 82 príslušníkov a príslušníčok rakúskej jednotky pre zvládanie katastrof. „Na nás Rakúšanov nikto nezaútočil, všetci sme v poriadku... Radi by sme aj ďalej pomáhali, no okolnosti sú také, aké sú,“ dodal Kugelweis.

Rakúski vojaci sa v súčasnosti nachádzajú v tábore, v ktorom sídlia spolu s ďalšími medzinárodnými organizáciami, ktoré v Turecku vypomáhajú, a čakajú na ďalšiu inštrukcie. Pôvodne sa mali vojaci vrátiť do Rakúska vo štvrtok, no to sa teraz prehodnocuje, píše AFP.

Masívne zemetrasenie, ktoré v pondelok nadránom zasiahlo oblasť okolo turecko-sýrskej hranice, si doposiaľ vyžiadalo už vyše 24 000 obetí. V rámci medzinárodnej pomoci vyslalo svoje záchranné tímy do Turecka viacero krajín vrátane Slovenska.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite