Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin pred prvým výročím začiatku invázie vystúpi vo Federálnom zhromaždení

.sita .svet

Ako v piatok oznámil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, Putin sa bude v príhovore venovať „špeciálnej vojenskej operácii“ na Ukrajine, ekonomike a sociálnym otázkam.

Putin pred prvým výročím začiatku invázie vystúpi vo Federálnom zhromaždení SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ruský vodca Vladimir Putin vystúpi 21. februára, teda tri dni pred prvým výročím začiatku jeho invázie na Ukrajinu, s príhovorom vo Federálnom zhromaždení Ruskej federácie. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Ako v piatok oznámil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, Putin sa bude v príhovore venovať „špeciálnej vojenskej operácii“ na Ukrajine, ekonomike a sociálnym otázkam. Zatiaľ pritom podľa neho nepadlo rozhodnutie o možnosti akreditácie pre novinárov na príhovor. Na otázku, či naň prídu účastníci alebo vojaci z vojny na Ukrajine, však Peskov odpovedal, že „s istotou môžeme povedať, že budú pozvaní“.

Kremeľ Putinov príhovor oznámil po tom, ako ukrajinský minister obrany povedal, že Kyjiv očakáva, že Rusko si prvé výročie začiatku invázie pripomenie obnovením ofenzívy.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite