Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Medzi obeťami zemetrasenia v Turecku je aj česká občianka

.tasr .svet

Skupinu ďalších šiestich Čechov, ktorí sa na mieste nachádzali, sa českému veľvyslanectvu v Ankare podarilo dostať späť do ČR.

Medzi obeťami zemetrasenia v Turecku je aj česká občianka SITA/AP Photo/Khalil Hamra

jednou z obetí pondelkového zemetrasenia je aj česká občianka, ktorá žila v Turecku. TASR to potvrdilo české ministerstvo zahraničných vecí, informuje spravodajkyňa v Prahe.

„Bohužiaľ môžeme potvrdiť, že medzi obeťami zemetrasenia v Turecku je aj nezvestná česká občianka, ktorá v krajine dlhodobo žila. Naše veľvyslanectvo v Ankare je v kontakte s rodinou a tureckými úradmi,“ uviedol hovorca českej diplomacie Daniel Drake. Dodal, že s ohľadom na pozostalých nebudú poskytovať viac informácií.

Podľa českého ministra zahraničných vecí Jana Lipavského bola žena ešte v stredu nezvestná. Skupinu ďalších šiestich Čechov, ktorí sa na mieste nachádzali, sa českému veľvyslanectvu v Ankare podarilo dostať späť do ČR.

Podľa úradov a záchranných zložiek zahynulo v Turecku v dôsledku zemetrasenia doposiaľ 12.873 ľudí a v Sýrii 3162. Celkový počet obetí sa tak vyšplhal na 16 035. Okrem toho utrpelo v Turecku zranenia ďalších asi 60-tisíc ľudí.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite