Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zemetrasenie si v Turecku a Sýrii vyžiadalo už 2300 obetí

.tasr .svet

Turecké záchranné zložky hlásili, že o život prišlo takmer 1500 osôb. V susednej Sýrii úrady zaznamenali viac ako 800 obetí.

Zemetrasenie si v Turecku a Sýrii vyžiadalo už 2300 obetí SITA/AP Photo/Khalil Hamra

na najmenej 2300 sa zvýšil počet obetí silného zemetrasenia, ktoré v noci na pondelok zasiahlo Turecko a Sýriu. TASR správu prevzala z agentúr AFP a AP.

Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 postihlo v noci na pondelok oblasť na juhovýchode Turecka blízko hraníc so Sýriou. Epicentrum sa nachádzalo severne od tureckého mesta Gaziantep. Otrasy bolo cítiť od tureckej metropoly Ankara cez Cyprus až po pásmo Gazy a egyptskú metropolu Káhira. Oblasť zasiahlo i niekoľko silných dotrasov.

Záchranné práce skomplikovala aj silná snehová víchrica, po ktorej boli hlavné cesty pokryté snehom a ľadom. Tri veľké letiská v postihnutej oblasti boli podľa úradov vyradené z prevádzky, čo sťažuje dodávky pomoci.

Viaceré krajiny a medzinárodné organizácie vrátane EÚ a NATO Turecku a Sýrii už ponúkli pomoc viaceré krajiny a medzinárodné organizácie vrátane EÚ a NATO.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite