Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podporu Pavlovi vyjadrili Danuše Nerudová, Pavel Fischer aj Marek Hilšer

.tasr .svet

Do volebného štábu Petra Pavla prišla porazená kandidátka Danuše Nerudová s manželom. Pavlovi hneď pri príchode zagratulovala k postupu do druhého kola.

Podporu Pavlovi vyjadrili Danuše Nerudová, Pavel Fischer aj Marek Hilšer SITA/AP Photo/Petr David Josek

na otázku, či v kampani pred druhým kolom spolu niekam vyrazia Pavel odpovedal, že možno spolu pôjdu na kávu. Obaja sa tomu potom zasmiali.

Nerudová na sociálnej sieti napísala, že v druhom kole pôjde o veľa. „Aby sme si udržali nádej na lepšiu budúcnosť, musíme prísť znova a postaviť sa lžiam a nenávisti,“ uviedla Nerudová.

Pavlovi podporu vyjadril aj Pavel Fischer a Marek Hilšer. Fischer avizoval, že do volebného štábu Pavla tiež večer dorazí. Podľa Petra Pavla spolu budú rokovať o forme politickej podpory.

Po sčítaní takmer všetkých hlasov získal Pavel zatiaľ 35,39 percenta hlasov a predbehol tak Babiša, ktorý je tesne za ním si ziskom 35,00 percenta hlasov.

Fischer upozornil na to, že do druhého kola prezidentských volieb sa dostal Andrej Babiš, ktorý je v konflikte záujmov a manipuluje s faktami. „ČR rozhoduje o svojej budúcnosti a je veľmi dôležité, aby sme sa spojili. Som presvedčený, že Andrej Babiš nie je dobrý pre ČR,“ vyhlásil kandidát, ktorý skončil na štvrtom mieste. 

Ďalší prezidentský kandidát Marek Hilšer, ktorý skončil na šiestom mieste, označil svoj volebný výsledok za prehru. Dúfa, že v druhom kole vyhrá ten lepší z kandidátov, ktorým je podľa neho Pavel. Hilšer zopakoval, že mnoho jeho voličov ovplyvnila obava z toho, aby Babiš nevyhral. 

Občania Českej republiky si mohli v piatok a v sobotu voliť v prvom kole volieb nového prezidenta alebo prezidentku. Volebné miestnosti sa zatvorili o 14.00 h. Svoj hlas mohlo odovzdať 8,3 milióna oprávnených voličov, o ktorých priazeň sa uchádzali ôsmi prezidentskí kandidáti. Do druhého kola postúpili Petr Pavel a Andrej Babiš. Druhé kolo prezidentských volieb sa uskutoční  27. a 28. januára. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite