Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Europarlament súhlasil s úpravou pôžičky vo výške 18 miliárd eur pre Ukrajinu

.sita .svet

Dlhodobý úver poskytnutý za preferenčných podmienok, ale podmienený reformami, sa bude vzťahovať na základné verejné služby vrátane prevádzkovania nemocníc, škôl a poskytovania bývania.

Europarlament súhlasil s úpravou pôžičky vo výške 18 miliárd eur pre Ukrajinu SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias

poslanci Európskeho parlamentu (EP) v stredu súhlasili s upraveným nariadením, ktoré umožní presunúť balík podpory vo výške 18 miliárd eur Ukrajine po tom, ako Maďarsko vetovalo pôvodný návrh. EP o tom informuje na svojej webstránke.

Europarlament prijal zmenu nariadenia o makrofinančnej pomoci plus, ktorú navrhla Rada Európskej únie a ktorá umožňuje 26 členským štátom zaručiť sa za úver ako alternatíva k rozpočtu Európskej únie (EÚ), prostredníctvom tzv. naliehavého postupu.

Dlhodobý úver poskytnutý za preferenčných podmienok, ale podmienený reformami, sa bude vzťahovať na základné verejné služby vrátane prevádzkovania nemocníc, škôl a poskytovania bývania. Jeho cieľom je tiež pomôcť udržať makroekonomickú stabilitu a obnoviť infraštruktúru na Ukrajine, ktorá je pod neustálym útokom zo strany Ruska.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite