Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko vymenilo väznenú basketbalistku Grinerovú za obchodníka so zbraňami Buta

.tasr .svet

Rusko prepustilo väznenú americkú basketbalistku Brittney Grinerovú výmenou za ruského obchodníka so zbraňami Viktora Buta, ktorý si odpykáva väzenský trest v USA. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AP, ktorá sa odvoláva na amerických predstaviteľov.

Rusko vymenilo  väznenú basketbalistku Grinerovú za obchodníka so zbraňami Buta SITA/AP Photo/Apichart Weerawong, left, and Alexander Zemlianichenko

prepustenie Grinerovej následne potvrdil aj americký prezident Joe Biden. „Je v poriadku, nachádza sa v lietadle. Je na ceste domov,“ oznámil na Twitteri.

Grinerová je dvojnásobná olympijská víťazka a v Rusku ju zadržali vo februári, keď pri colnej kontrole na moskovskom letisku v jej batožine našli konopný olej do elektronických cigariet.

Podľa agentúry AP rozhodnutie Bidena schváliť prepustenie Buta, prezývaného Obchodník so smrťou, ukazuje, akému tlaku čelila americká administratíva v súvislosti so snahami o prepustenie Grinerovej.

Basketbalistka v novembri nastúpila do ruskej trestaneckej kolónie, kde si mala odpykať deväťročný trest za pašovanie drog.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite