Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stoltenberg označil dopad rakety do Poľska za nehodu, Rusko však nesie zodpovednosť

.tasr .svet

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Jens Stoltenberg uviedol, že v prípade minulotýždňového dopadu rakety na územie Poľska išlo zrejme o nehodu, a nie o ruský útok na NATO. Vyšetrovanie v prípade však pokračuje, povedal Stoltenberg v nedeľu pre kanadskú televíznu sieť CBC.

Stoltenberg označil dopad rakety do Poľska za nehodu, Rusko však nesie zodpovednosť SITA/AP Photo V poľskej obci Przewodów pochovali v sobotu jedného z mužov, ktorý zahynuli pri utorkovom dopade rakety na túto obec ležiacu neďaleko ukrajinských hraníc.

explózia spôsobená pravdepodobne zatúlanou strelou ukrajinskej protivzdušnej obrany pripravila minulý týždeň v utorok v zariadení určenom na sušenie obilia v obci Przewodów blízko hraníc Poľska s Ukrajinou o život dvoch poľských občanov. Miesto incidentu skúmajú poľskí i americkí vyšetrovatelia.

„Nemáme náznaky, že by bol incident spred niekoľkých dní v Poľsku výsledkom zámerného útoku na Poľsko – vieme však, že celý incident bol výsledkom zámerného či mnohých zámerných útokov Ruska na Ukrajinu,“ podotkol Stoltenberg. „V ten istý deň vystrelili množstvo rakiet a dronov proti Ukrajine a incident v Poľsku bol toho priamym dôsledkom,“ dodal.

Šéf NATO ďalej povedal, že v konečnom dôsledku je to Rusko, kto nesie zodpovednosť za to, čo sa stalo v Poľsku, keďže ono začalo túto nezmyselnú vojnu proti Ukrajine, cituje PAP.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite