Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lavrova po príchode na Bali previezli do nemocnice, Rusko to poprelo

.sita .tasr .svet

Traja indonézski vládni a zdravotnícki predstavitelia agentúre AP potvrdili, že ruský šéf diplomacie je v opatere lekárov na ostrove.

Lavrova po príchode na Bali previezli do nemocnice, Rusko to poprelo SITA/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

ruského ministra zahraničia Sergeja Lavrova po príchode na samit krajín G20 na indonézskom ostrove Bali previezli do nemocnice. V pondelok o tom informovali indonézske úrady s tým, že mal po prílete zdravotné problémy.

Traja indonézski vládni a zdravotnícki predstavitelia agentúre AP potvrdili, že ruský šéf diplomacie je v opatere lekárov na ostrove. Všetci však požiadali o zachovanie anonymity, keďže nemajú povolenie verejne sa vyjadrovať. Podľa dvoch z nich mal Lavrov problémy so srdcom.

Lavrova podľa dostupných informácií previezli do Sanglah Hospital v ostrovnom hlavnom meste Denpasar. Nemocnica sa však zatiaľ nevyjadrila.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí tieto informácie označilo za nepodložené. „Je to samozrejme vrchol nepravdivosti,“ cituje hovorkyňu ruského rezortu obrany Mariju Zacharovovú agentúra Reuters. Hovorkyňa na sociálnej sieti Telegram uviedla, že o hospitalizácii sa dozvedala, keď spolu s Lavrovom sledovala správy.  

Lavrov je najvyšším predstaviteľom Ruska na samite G20, ktorý sa začne v utorok.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite