Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj sa zúčastní na summite G20, zrejme v režime videokonferencie, Putin účasť nepotvrdil

.tasr .svet

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa na budú týždeň zúčastní na summite skupiny 20 veľkých svetových ekonomík (G20) v Indonézii. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o účasť v režime videokonferencie. Podľa agentúry Reuters to v utorok pre ukrajinskú verejnoprávnu televíziu Suspiľne uviedol Zelenského hovorca Serhij Nykyforov.

Zelenskyj sa zúčastní na summite G20, zrejme v režime videokonferencie, Putin účasť nepotvrdil SITA/AP Photo/Andrew Kravchenko

„v nejakom formáte sa Volodymyr Zelenskyj na summite G20 zúčastní. Viac povedať nemôžem,“ uviedol Nykyforov, pričom následne  spresnil, že zrejme pôjde o on-line formát.

Reuters pripomenul Zelenského vyjadrenia z minulého týždňa, keď avizoval, že sa na summite skupiny G20 na indonézskom ostrove Bali nezúčastní, ak na ňom bude aj ruský prezident Vladimir Putin. Podľa zdrojov z kancelárie indonézskeho prezidenta Joka Widoda je veľmi pravdepodobné, že prezident Putin na summit nepríde, čo však neznamená, že Rusko na podujatí nebude zastúpené. „Bude, ale možno nie prezidentom,“ spresnil zdroj.

Widodo v utorok informoval, že účasť nateraz potvrdilo 17 lídrov. Pozvanie dostal aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, hoci jeho krajina nie je členom G20.

Agentúra DPA pripomína, že Zelenskyj a spolu s ním aj niektoré západné krajiny žiadali vylúčenie Ruska zo skupiny G20 kvôli invázii ruskej armády na Ukrajinu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite