Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bolsonaro sa stretol s tímom novozvoleného prezidenta da Silvu

.tasr .svet

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro vo štvrtok absolvoval stretnutie s členmi tímu novozvoleného prezidenta Luiza Inácia Lulu da Silvu s cieľom začať proces prevzatia moci. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Bolsonaro sa stretol s tímom novozvoleného prezidenta da Silvu SITA/AP Photo/Matias Delacroix

zvolený viceprezident Geraldo Alckmin, ktorý je na čele da Silvovho tímu, stretnutie s Bolsonarom označil za pozitívne. Úradujúci prezident podľa Alckmina sľúbil, že vláda je ochotná poskytnúť všetky informácie s cieľom umožniť prevzatie moci v prospech záujmu verejnosti.

Da Silva, ktorý bol brazílskym prezidentom v rokoch 2003-2010, by do úradu mal nastúpiť 1. januára 2023. Tento 77-ročný politik zvíťazil nedeľnom v druhom kole prezidentských volieb v Brazílii so ziskom 50,9 percenta hlasov. Bolsonara podľa oficiálnych výsledkov podporilo 49,1 percenta voličov.

Bolsonaro po dvojdňovom mlčaní vystúpil s prejavom, v ktorom sa k voľbám vôbec nevyjadril, neuznal svoju porážku, ani nezablahoželal svojmu súperovi. Vyhlásil len to, že bude dodržiavať brazílsku ústavu, ako to robil aj doposiaľ.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite