Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

FBI vydal pre vyhrážky varovanie pre synagógy v New Jersey

.tasr .svet

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) vo štvrtok vydal varovanie pre synagógy v štáte New Jersey po tom, ako dostal vierohodné informácie o rozsiahlych vyhrážkach voči nim. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

FBI vydal pre vyhrážky varovanie pre synagógy v New Jersey SITA/AP Photo/J. David Ake

kancelária FBI v meste Newark synagógy prostredníctvom vyhlásenia vyzvala, aby prijali bezpečnostné opatrenia s cieľom chrániť členov židovskej komunity aj zariadenia.

Príslušníci úradu (FBI) hrozbu zachytili na internete. Nebola však namierená voči žiadnej konkrétnej synagóge, píše AP s odvolaním sa na predstaviteľa orgánov činných v trestnom konaní.

Starosta Jersey City Steven Fulop oznámil, že príslušníci polície budú rozmiestnení v priestoroch siedmich synagóg v meste a posilnené budú aj policajné hliadky v oblastiach, kde žije židovská komunita.

Dvaja páchatelia v roku 2019 v tomto meste zaútočili na židovský kóšer obchod a tento útok označili za nenávistný zločin namierený proti Židom, pripomína AP. O život prišlo šesť ľudí vrátane páchateľov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite